Adem & Yoga

In de yoga is de ademhaling een heel belangrijk onderdeel. De manier waarop je ademt tijdens het uitvoeren van de houdingen bepaalt in grote mate hoe je je voelt tijdens en na de practice. Je ademhaling is namelijk van grote invloed op je gezondheid en mentale en emotionele welzijn. Het is, als het ware, de brug tussen lichaam en geest.

v

“Breath is the bridge
that unites body and mind…” 

In de Adem & Yoga – les combineren we ademhalingsoefeningen en Hatha-yoga. Daarbij staat de kalmerende kracht van de ademhaling centraal. We bewegen op het ritme van de adem. Door de focus op de ademhaling zal je lichaam nog meer ontspannen en je geest tot rust komen. Je maakt je hoofd helder en krijgt meer energie.

v

“One conscious breath
in and out…
is a meditation” 

Eckhart Tolle

Hatha yoga

Hatha yoga is een klassieke, traditionele yogavorm die bestaat uit de beoefening van lichaamshoudingen (asana’s) en ademhalingstechnieken (pranayama). Bij de houdingen gaat het om balans tussen inspanning (actieve energie) en ontspanning (kalme energie).

Ademhaling & Meditatie

De diepe, langzame en bewuste ademhaling tijdens de lessen heeft niet alleen een kalmerend effect, maar ook een meditatief effect. Iedere les begint met een vaste reeks van – op de ademhaling – afgestemde bewegingen. Je zult merken dat je de yoga houdingen dan met meer focus en kalmte uitoefent.

De les eindigt met een ademhalingsoefening en aandacht voor totale ontspanning.

Voor ‘every body’ en ‘everybody’

De Adem & Yoga lessen zijn voor ‘every body’ en ‘everybody’. Iedereen is welkom en je hoeft niet soepel en fit te zijn voor yoga, je wordt juist soepel en fit door aan yoga te doen! Niet alleen fysiek, maar ook mentaal ervaar je meer energie en ruimte in je hoofd. De focus op je ademhaling zal je helpen beter naar je lichaam te luisteren en de yoga-houdingen binnen jouw grenzen uit te voeren.

 

En… gun jezelf een beetje tijd. Na een paar lessen kom je meer in de ‘flow’ van de oefeningen. Je kunt de ademhalingsoefeningen ook direct toepassen in je dagelijkse leven, omdat de oefeningen eenvoudig en toegankelijk zijn.

Voel je dus vooral welkom om op adem te komen!

Breathe to Connect
– Mirjam –