Over mij

Wat fijn dat je op mijn website Breathe to connect terecht bent gekomen. Mijn naam is Mirjam. Welkom!

Al jarenlang beoefen ik hatha yoga. Niet alleen om er leniger, sterker, gezonder en meer ontspannen van te worden, maar ook voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Yoga verandert namelijk niet alleen je fysieke houding, maar uiteindelijk ook je innerlijke houding. Maar tijdens de yogalessen focuste ik me vooral op de houdingen en eigenlijk onvoldoende op mijn ademhaling.

Begin 2016 kwam daar verandering in. Door een ice-experience in Oostenrijk ontdekte ik pas echt de kalmerende en helende kracht van mijn eigen adem. Om de kou te trotseren was het heel belangrijk om bewust je adem in te zetten, zodat je kalm en gefocust zou zijn. Ik besefte dat ik altijd een tool tot mijn beschikking heb om mijn gemoedstoestand te beïnvloeden op de momenten dat ik spanning of wat dan ook voel. Hoe fijn is dat!

Door de bewuste verbinding met mijn ademhaling en een betere manier van ademhalen, merkte ik een verandering bij mezelf die nog intenser en sneller bleek dan bij het beoefenen van yoga alleen. Er ontstond meer rust, ruimte en helderheid in mijn hoofd en lichaam, en vanuit die ontspannen basis meer energie, een betere focus en meer bewustzijn van mijn gedachten, patronen, gevoelens en mijn directe omgeving. Vanuit de rust kon ik weer luisteren naar en vertrouwen op mijn intuïtie en gevoel, waardoor ik betere keuzes ging maken in mijn leven: om de dingen te doen waar ik als mens echt blij van word en energie van krijg.

Gefascineerd door de kalmerende en helende kracht van de ademhaling, ben ik yogalessen en workshops gaan volgen bij Max Strom, internationaal yogadocent, ademcoach, spreker en auteur. Ik ben uiteindelijk door hem opgeleid tot Hatha yoga docent en Inner Axis docent (Inner Axis is een methode die ademwerk en op de ademhaling gebaseerde bewegingen en yoga omvat teneinde mensen te helpen hun gezondheid en welzijn te verbeteren).

Ik ben dankbaar en blij dat ik nu doe waar ik gepassioneerd over ben en mensen tools kan bieden om zich gezonder én beter te voelen, met toepassing van hun eigen ademhaling.

Ik nodig je graag uit om op adem te komen.

Lieve groet,

Mirjam